į pradžią turinys susisiekite  
2019-2018 ir 2018-2017 m.m. archyvas
LUMA konferencija

Konferencija Lietuvos Respublikos Seime.

                

                 Š. m. balandžio 23 d. Lietuvos universitetų moterų asociacija (LUMA) LR Seimo rūmuose organizavo konferenciją „Tvarioji Lietuva: Mūsų įnašas į valstybės kūrimą“. Konferencijos tikslas pažymėti moterų asociacijos tarptautinės narystės 90 – metį. Moters vaidmuo visuomenėje vis didėja, tačiau  skaičius moterų, dalyvaujančių politikoje bei kituose vadovaujančiuose postuose, palyginti mažas. Jeigu politikoje moterų skaičius yra apie 20 proc., tai ekonomikos srityje – apie 15 proc.

                      Pranešimus apie moters vaidmenį šiuolaikinėje modernioje visuomenėje pateikė  moterys, daug pasiekusios tiek profesinėje, tiek visuomeninėje savo veikloje. Šiltai buvo prisiminta ypač aktyvios Lietuvos moterys, moterų asociacijos pradininkės, kaip Felicija Bortkevičienė, Sofija Čiurlionienė, Sofija Smetonienė, Gabrielė Petkevičaitė Bitė ir kitos. Išreikštos esminės mintys, kad kiekviena moteris turi šviestis ir šviesti.  Moteris – tai tautos stuburas, šeimos židinio saugotoja. Būtina skatinti šeimų telkimąsi, įveikiant įvairias krizes. Išreikštas pageidavimas  bent 1 val. žiniasklaidoje (LRT televizijoje) skirti Nevyriausybinių organizacijų veiklos sklaidai,o taip pat siūlymas Motinos dienos proga rasti galimybę savo gyvenamojoje vietovėje (kaip simbolį) pasodinti obelaičių. Konferencijoje dalyvavo ir Vilkaviškio trečiojo amžiaus universiteto atstovės.

                      Konferenciją globojo ir aktyviai dalyvavo Irena Degutienė, Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininko pavaduotoja ir Žygimantas Pavilionis, Lietuvos Respublikos 

 

Danutė Grabauskienė

Nuotr. Dalytės Šileikienės