į pradžią turinys susisiekite  
2019-2018 ir 2018-2017 m.m. archyvas
Kaip įveikti baimes?

Pažintis su baimėmis ir fobijomis. Kaip jų išvengti?-

     Tokia tema su TAU psichologijos  fakulteto gausia auditorija kovo 22 dieną bendravo psichologė Virginija Klimašauskienė.

Kas mums kelia baimes, kaip jų išvengti? Pasak specialistės, natūralu kiekvienam normaliam žmogui patirti tam tikras baimes. Tačiau, jei patirtos baimės neleidžia ramiai gyventi, reiškia susikuriame fobijas kaip tam tikrą filosofinį momentą. Yra skirtumas tarp baimės ir nerimo. Nerimą patiriantis žmogus gali turėti įvairių fobijų: atvirų erdvių baimė, uždarų patalpų baimė, baimė bendrauti, aukščio baimė, baimė susirgti nepagydoma liga, staigios mirties baimė ir t.t.  Lektorė patarė, kaip gyventi su baimėmis ir jas ... prisijaukinti, suprasti ir ieškoti būdų, kaip sau padėti.

      Po trumpos, bet įtaigios paskaitos klausytojams kilo daug klausimų, daug ką jie kruopščiai žymėjosi savo užrašuose.  Fakulteto dekanė Jovita Paulauskaitė lektorei padėką išreiškė gėlėmis, o TAU direktorė Dalytė Šileikienė įteikė velykinę dovanėlę - TAU darbščiųjų rankų būrelio moterų sukurtą papuošalą.

        TAU tarybos narė Birutė Miknevičienė, kuruojanti kultūrinių renginių ir ekskursijų organizavimą, pakvietė į „turgelį“ – išsirinkti kvietimus Į Naisių vasaros teatro spektaklį. Taip pat informavo apie būsimas ekskursijas į Minską bei Klaipėdos jūrų muziejų. Dalis fakulteto klausytojų suskubo registruotis į birželio pradžioje įvyksiančią ekskursiją į Klaipėdą.

Birutė Nenėnienė

Nuotr. autorės