į pradžią turinys susisiekite  
2019-2018 ir 2018-2017 m.m. archyvas
Universiada

SPORTO IR DRAUGYSTĖS ŠVENTĖ GAMTOJE

             Vilkaviškio TAU tarybos iniciatyva prie Vištyčio ežero surengta sporto ir draugystės šventė. Joje dalyvavo komandos (po 10 žmonių) bei sirgaliai iš Marijampolės, Kalvarijos ir Vilkaviškio Trečiojo amžiaus universitetų.

Pirmiausia visi dalyviai susitiko Vištyčio regioninio parko lankytojų centro patalpose. Išskirtinį dėmesį jiems dalyvavimu ir sveikinimo kalba parodė Vilkaviškio TAU garbės rektorius rajono meras A.Neiberka bei Vištyčio seniūnas B. Polita. Regioninio parko specialistė Rima Gagienė vaizdžiai supažindino su kalvotąja Suvalkija, regioninio parko įdomiausiomis vietomis, palydėjo po nuolatinę ekspoziciją.

                     Tolesnis šios saulėtos ir daug gerų emocijų padovanojusios dienos maršrutas tęsėsi pėsčiomis Šilelio pažintiniu taku, palei ežerą, iki Šaltinėlio ir iki stovyklavietės. Kelyje lydėjusi R. Gagienė prie įspūdingų taškų stabtelėdama vis žarstė žinias apie gamtos stebuklus ir klausimais „tikrino“  universitetų klausytojų žinias. O šie pasirodė esą ne tik smalsūs, bet ir daug žinantys, tad buvo apdovanoti prizais.

                      Stovyklavietėje žaismingai prisistačiusios komandos varžėsi nemažiau žaismingose rungtyse: žvejojo, ieškojo paslėptų daiktų, šaukštu nešė kankorėžį, mėtė strėliukes, bėgo maiše, šaudė iš lanko... Visų šių varžybų programa, scenarijumi, aplinka, priemonėmis išradingai pasirūpino kybartiečiai, taktiška ir tolerantiška  mokytojų senjorų klubo vadovė Birutė Miknevičienė ir jos vyras Vytautas.

Rungtys turėjo ir teisėjus, ir stebėtojus. Visų džiaugsmui visos trys komandos tapo prizininkėmis.              Kadangi Kalvarijos komanda taikliau šaudė, jai pripažinta pirmoji vieta, o marijampoliečiai ir vilkaviškiečiai pasidalijo antrąja vieta. Vilkaviškio TAU vadovė D. Šileikienė nugalėtojams įteikė taures, padėkos raštus. Tačiau šioje šventėje nugalėjo ir triumfavo draugystė, puiki nuotaika, naujos pažintys. Ilgiau nei buvo planuota paežerės pušyne skambėjo vilkaviškiečių moterų senjorių ansamblio „Vakarė“ dainos, sklido ant laužo kepamų dešrelių kvapas, liejosi kalbos, pokštai. Saulės nutviekstas skaidrus ežero vanduo paviliojo ne vieną senjorę ir maudynių sezoną pradėti...