į pradžią turinys susisiekite  
2019-2018 ir 2018-2017 m.m. archyvas
Viktorina-protų mūšis

        Pasitikrinome žinias

Visų fakultetų klausytojai jaudindamiesi šaltą sausio 15-osios rytą rinkosi į Kultūros centrą, kur turėjo įvykti neįprastas renginys – „Proto mūšis“, skirtas Lietuvos 100-mečiui paminėti „Tu mūsų Tėvynė, brangi Lietuva“. Dalyvių gausa pralenkė  visus organizatorių lūkesčius. Kiekvienam fakultetui atstovavo 9-10 komandos narių. Stebino senjorų noras varžytis, sužinoti, ko nežino, pasitikrinti kuo abejoja. Garsių   savo bendramokslių plojimų palaikomi ir skatinami atsakinėjo į klausimus, ginčijosi tarp savęs ir net su viktorinos organizatoriais, kai garsiniai signalai nuskambėdavo, rodos, vienu metu.

Atsakinėjo, spėliojo, klydo, bet visi įrodė, kad daug žinių turi savo atminties kloduose, yra azartiški ir žingeidūs. Tie, kurie sėdėjo sirgalių kėdėse, kitą kartą žadėjo patys dalyvauti komandose, džiaugėsi, kad buvo labai įdomu. Juk ne taip svarbu, kiek taškų kuri komanda surinko, kuri galėtų užsidėti nugalėtojų karūną. Visi pamankštino savo smegenų ląsteles, perkratė atmintį, iš širdies pasijuokė ir pabendravo

Labai nuoširdžiai dėkojame užduotis parengusiai ir žaidimą vedusiai Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro vaidybinių improvizacijų būrelio vadovei Ilonai Viltrakienei, sugebėjusiai ir klausimus parengti, ir renginiui vadovauti, ir suvaldyti ne tokią jau paklusnią senjorų auditoriją.

Leonora Čėplienė

Nuotraukos Birutės Nenėnienės