į pradžią turinys susisiekite  
Naujienos » Tai nauja
Šventė

    Iš rajono savivaldybės fb

 

"Šiandien minima Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena, kuri kasmet primena apie vyresniosios kartos svarbą visuomenėje. Jau tapo tradicija, kad šią dieną tip pat pradedami ir Vilkaviškio trečiojo amžiaus universiteto (Vilkaviškio TAU) nauji mokslo metai. Šia švente Vilkaviškio senjorai pradeda dar vienus pažinimo, mokymosi ir bendravimo metus, kurie yra neatsiejama jų aktyvaus gyvenimo dalis.

Pasveikinti Vilkaviškio miesto senjorus susirinko gausus būrys universiteto partnerių ir bičiulių: universiteto Garbės rektorius, Vilkaviškio rajono savivaldybės meras Algirdas Neiberka, vicemerai Daiva Riklienė ir Joris Juškauskas, Vilkaviškio dekanas kun. Virginijus Gražulevičius, Lietuvos Respublikos Seimo narys Algirdas Butkevičius, Vilkaviškio rajono Švietimo pagalbos tarnybos vadovė Grita Launikonė.

Meras A. Neiberka, sveikindamas Vilkaviškio TAU studentus su naujų mokslo metų pradžios švente, pabrėžė nuolatinio mokymosi svarbą. Jis skatino senjorus toliau siekti žinių, dalytis sukaupta neįkainojama gyvenimo patirtimi ir džiaugtis bendryste. Anot mero, universitetas yra labai reikalingas Vilkaviškio senjorams, nes čia jie ne tik įgyja naujų žinių ir patirčių, bet taip pat plečia savo socialinį ratą ir susiranda naujų draugų, aktyviai dalyvauja kelionėse ir renginiuose.

„Šis universitetas – ne tik žinių šaltinis, bet ir puiki erdvė senjorams atrasti naujus pomėgius, užmegzti prasmingas pažintis bei stiprinti bendrystės jausmą. Jūsų atkaklumas ir noras tobulėti įkvepia mus visus. Linkiu, kad šie metai būtų kupini atradimų, malonių susitikimų ir džiaugsmingo mokymosi, kuris suteiktų ne tik naujų žinių, bet ir praturtintų kasdienybę“, – sakė meras A. Neiberka.

Vilkaviškio TAU direktorė D. Šileikienė pasveikino gausiai susirinkusius naujus ir jau aktyviai universiteto veikloje dalyvaujančius studentus. Direktorė nuoširdžiai dėkojo visiems, prisidedantiems prie sklandaus universiteto veikimo, džiaugėsi sėkminga partneryste ir vylėsi, kad šie mokslo metai atvers naujas galimybes bei suteiks daugiau džiaugsmo senjorų kasdienybėje.

Po sveikinimo kalbų susirinkusiųjų laukė dovana – operos solistų Emilijos Finagėjevaitės ir Jono Sakalausko koncertas."

TAU bendruomenę pasveikino rajono savivaldybės tarybos narys Žilvinas Gelgota.

Šventę vedė Alma Finagėjevienė, estetiškai papuošė Rasutė Lažauskienė.

Nuotraukos iš savivaldybės fb.