į pradžią turinys susisiekite  
Naujienos » Tai nauja
Šventė Sūdavoje.

Vilkaviškio TAU studentai suvažiavo, sugužėjo į Rementiškių dvaro parke ir Sūdavos krašto muziejuje organizuotą šventę – 20 metų Lietuva ES ir Nato narė. Šventė prasidėjo Sūdavos pagrindinėje mokykloje. Renginyje dalyvavo Vilkaviškio savivaldybės meras Algirdas Neiberka, mokyklos direktorė ir pedagogai, Lietuvos Šaulių sąjungos atstovai, Klausučių seniūnė Judita Skystimienė. Ypač džiugino gausus ir aktyvus moksleivių dalyvavimas šventėje. O jų parodyta meninė-muzikinė kompozicija žavėjo savo paprastumu bei gilia ir gyvenimiška pamokėle, kad gamtos nuskriaustą, palenktą medelį nebūtina pašalinti. Jį reikia gelbėti, padėti jam atsitiesti, iš naujo grįžti į gyvenimą ir net duoti vaisius. Ir oi kaip tai turėtų suprasti neretas žmogus.
Gerai apgalvota, linksmai pateikta viktorina, kurios klausimus paruošė ir organizavo Virginija Amšiejienė.
Kaip visuomet tryško gyvenimo džiaugsmu kolektyvo ‚,Rudenėlis“ moterys. Jų šokiai nepaliko abejingų. O Virginija Amšiejienė ir "Rudenėlio" vadovė Danutė Akucevienė išradingai mus sutiko muziejuje.
Vėliau veiksmas persikėlė į parko erdves. Čia kiekvienas rado sau mielą užsiėmimą: kas išbandė akies taiklumą šaudant į taikinį, kas į taikinį mėtė strėlytes, žaidė šaškėmis ir šachmatais, bandė užmesti plastikinius žiedus ant pastatyto stovo.
Daugeliui neišdildomą atminimą paliko puoselėjamas muziejus. Jame galėjome rasti kitur dar nematytų eksponatų.
Šventės prasideda ir baigiasi. Tačiau mes vyresnė karta pamatėme, kad jaunajai kartai Lietuvos narystė ES ir NATO rūpima tema. Jie domisi praeitimi ir dabartimi.
Atskirai reikia padėkoti visiems partneriams už puikią šventę, Šaulių sąjungos Pilviškių kuopai už vaišes koše ir šaudymo rungtis, Sūdavos bendruomenei už kavą ir skanius žagarėlius, ačiū mokyklai, kaimo bendruomenei, "Sūdaviečių" asociacijai, vaikų dienos centrui "Ateitis'. Ačiū Klausučių seniūnijai ir seniūnei Juditai už pastovią pagalbą organizuojant šventes gamtoje.
Jonas Ūsas TAU studentas
Nuotraukos Raimundo Dapševičiaus , Birutės Kerevičienės, Danutės Rauzienės, Gemos Skystimienės.