į pradžią turinys susisiekite  
2019-2018 ir 2018-2017 m.m. archyvas
Protokolui, šventėms, svečiams - kaip turi atrodyti stalas

 

         Dažnai iškyla klausimas, ar teisingai naudojame stalo įrankius, gėrimus geriame iš tam tinkamų taurių, kaip gražiau  sulankstyti servietėles, pagamintiti patiekalus, kad jie būtų ne tik skanūs, bet ir gražiai atrodytų.

,,Pegaso “ kavinėje įvyko teorinė -  praktinė popietė, kurioje komercijos direktorė Teisutė Čiapienė maloniai pademonstravo, kaip su meile sukurta šventiška aplinka ramina, nuteikia maloniam ir pagarbiam bendravimui, priminė vaišių etiketo, stalo serviravimo taisykles, kaip:  teisingai pagal etiketo protokolą sėdėti ir pasidėti rankas ant stalo, naudotis servietėlėmis, stalo įrankiais, iš kokių taurių gerti atitinkamus gėrimus. Sužinojome, kad šiuo metu labai madingas ažūras, tai megztos ar gipiūrinės staltiesės, krikštoliniai indai, taurės. T. Čiapienė akcentavo, jog aukšto lygio pobūviuose taurėmis daužtis nereikėtų. Pasakius sveikinimą, linkėjimą pakanka akių kontakto ir linktelėti galva. Tostas palydimas gurkštelint šampano ar vyno, netinka išgerti iki dugno. Beje, ragaudamos gėrimus moterys turėtų stenktis prie lūpų glausti tą pačią taurės pusę, kad lūpdažio žymė liktų tik vienoje vietoje. Grįžtama prie normalaus dydžio porcijų, vertinami patiekalai, pagaminti iš naminių produktų. Šventinis stalas nebūtinai turi būti pilnas pilnutėlis patiekalų. Šventę kuria estetika ant stalo, gražūs indai, geri su meile paruošti patiekalai.

Esame dėkingos ,,Pegaso‘‘ kavinės komercijos direktorei Teisutei Čiapienei, darbuotojams  už sukurtą gražią adventinę popietę, labdaringai vaišinant ypatingai skaniais ir puošniais šventiniais patiekalais. Taigi Vilniuje senjorai vaišinami tik kava, o Vilkaviškyje ,,Pegaso“ kavinė vaišino skaniais patiekalais: sriuba, karštu patiekalu, desertu ir kava. Tai gerokai pranoko senjorų nedidelę įmoką

Fakulteto dekanė Irena Adomaitytė

Nuotraukos Dalytės Šileikienės ir Renatos Vitkauskienės.

 .